Är du intresserad av att ta en del av en industri värd miljarder? Då kanske affiliate marketing är rätt ställe för dig. Enligt statistik så är det beräknat att företag kommer att spendera över 8.2 miljarder dollar under 2020, och detta är enbart i USA.

Som man brukar säga om de flesta möjligheter så är det alltid bäst om man startade för 10 år sedan, och det nästa bästa alternativet är att starta idag.

Vad är Affiliate marketing?

Här är en kort förklaring om vad affiliate marketing är för den som känner att de inte har 100 % koll. Affiliate marketing är när man promotar ett annat företags produkter. Detta innebär egentligen att du erbjuder marknadsföring och för varje försäljning så får du provision.

Tips 1: Välj plattform 

I teorin så fungerar alla plattformar lika bra för affiliate marketing, till och med instagram. Med det sagt så är förmodligen den bästa strategin när det kommer till affiliating att ha två huvudkanaler, youtube och en blogg till exempel. Fördelen med dessa är att det i stort sett är kostnadsfritt och det finns gått om videos som visar hur man går tillväga.

Därefter så gäller det att optimera sina sökmotorer så man får en bättre ranking bland alla sökresultat.

TIps 2: Välj din nisch

Om du väljer att starta en blogg idag så är det viktigt att du är realistisk och också medveten om att det finns mycket konkurrens. Idag så finns det miljoner bloggare inom alla olika ämnen. Det är därför viktigt att inte stirra sig blind på de populäraste ämnena utan istället fokusera på något som ligger dig nära hjärtat, och något du har mycket kärnkunskap om.

Det är också viktigt att man är specifik med sin nisch så din blogg har ett snävt fokus. Detta göra att du kan få en mer koncentrerad publik som gör att din rankning hos sökmotorerna går upp. Exempel på detta är att istället för att ha ”Mat” som din nisch så har du ”vegetarisk mat” eller ”grillad mat” för att vara mer specifik.

Tips 3: Skapa bra innehåll

Detta kanske låter underförstått men detta är svårare än man tror och också helt avgörande för att bli en skicklig affiliate marketer. Om man vill lyckas så är det viktigt att ditt material är av högsta kvalitét. Det gäller att skapa material som väcker intresse hos folk och något som dem känner att de vill interagera med.

Tips 4: Driva trafik (till din blogg, eller sponsrade företag)

När du skapat bra material så är det dags att få det framför din publik. Här kan man gå lite olika vägar: 

Betald trafik:

Utnyttja olika betalannonser på exempelvis Instagram eller Facebook för att driva folk till ditt material.

SEO:

Använd dig av SEO för att optimera sökresultaten på dina ämnen och på så vis fiska in fler läsare och potentiella kunder.

E-mail lista:

Skapa en e-mail lista, på så vis har du läsare varje gång du skickar ett mail och du får ständigt återkommande besökare och kunder till din hemsida.

Slutsats

Hoppas du har lärt dig något från detta korta inlägg om affiliate marketing. Vill du lära dig mer kika här 8bit.fi.