Badminton är en populär sport i Sverige. Det finns en hel del fördelar såsom att utrustningen inte är så dyr och att det är stor tillgänglighet på badmintonhallar och föreningar. Du har kanske lust att börja med en ny sport. Det kan vara på grund av att du vill röra mer på dig av hälsoskäl, för att du vill gå ner vikt eller bara för att du vill ha roligt – för roligt är det. Om du är nyfiken på denna härliga sport kan du läsa vidare här. Vi har nämligen gjort en liten guide i tre steg till hur du börjar.

Först och främst ska du veta att badminton finns på olika nivåer. Det är allt från amatörnivå till professionella elitspelare. Krav på din fysik står givetvis i förhållande till vilken nivå du vill spela på och det skiljer sig följaktligen åt en hel del.

1.     Leta upp en förening

Det första du behöver göra om du ska börja spela badminton är att leta upp en förening eller en badmintonhall där du kan spela. Eftersom det finns gott om hallar och föreningar i Sverige bör det inte bara ett problem. Men om du bor på en mycket liten ort, kanske utbudet är i minsta laget och på grund av detta kan det vara bra att ta en koll på detta till att börja med.

2.     Köp utrustning

Nu har du kommit en bra bit på vägen mot att kunna börja spela badminton. Och då är det självklart dags för att köpa utrustning. Det kan du göra här Badmintonshoppen.se. Den utrustning du behöver är självfallet ett racket. Tejp till själva handtaget kan vara bra att köpa med direkt, eftersom det i princip är det enda som slits på ditt racket. Därutöver behöver du skor, shorts och en sport t-shirt. Nu är du inte långt ifrån att kunna börja lira badminton så mycket som du vill.

3.     Välj hur du vill spela

Du har nu kolla upp en förening eller en hall som du kan spela badminton i. Dessutom har du skaffat utrustning och kläder att spela i. Det som återstår nu är att du ska välja hur du vill spela. Självfallet behöver du inte välja detta precis just nu.

Du kan såklart börja spela ett tag. Prova på sporten och se om det är något för dig, innan du bestämmer dig för hur du vill spela. Frågan är nämligen om du vill spela på hobby / amatörnivå eller mer tävlingsinriktat. Det finns ofta båda möjligheter i de flesta medlemsklubbar.

Det du ska vara uppmärksam på är att om du väljer att börja spela tävlingsinriktat så kommer det sannolikt att krävas en del tid från din sida. Vilket inte behöver vara något negativt eftersom du i själva verket håller på med något som du tycker är roligt. Dessutom kan du få chansen att åka runt till många olika platser, särskilt utomlands där badminton är ännu större än i Sverige, och tävla. Tävlingar kan hållas i alla världens länder i princip och både på större och mindre orter.