Idag är det fler än någonsin som jobbar hemifrån, det betyder att många är hemma en väldigt stor del av dagen, först jobb och sedan kanske man använder datorn på kvällen till annat som att titta på Netflix, läsa nyheterna eller spela dataspel. Då vill man gärna kunna sköta sitt arbete så bekvämt, enkelt och effektivt som möjligt, men även när man använder laptopen till annat. Därför så har vi tagit fram 5 tips till dig som ska göra det enklare för dig som jobbar hemifrån och det behöver inte kosta så mycket.

  1. Mus och musmatta

Det flesta som jobbar hemifrån använder en laptop och då är det med en touchpad som man flyttar markören och klickar. Även om en touchpad fungerar ganska bra speciellt för enklare uppgifter så är det ganska långt ifrån lika effektivt och ergonomiskt som med en mus. Det finns många olika möss som är anpassade för att göra arbetet så ergonomiskt och enkelt som möjligt. En musmatta är ett måste om man använder en mus, det gör också att precisionen blir mycket bättre, vilket i sin tur ökar effektiviteten.

  • Tangentbord

Även om tangentbordet på en laptop har blivit bättre så är det ändå en stor skillnad på ett separat tangentbord. De har en numerisk pad som oftast brukar saknas på en laptop, men den har även fler tangenter och funktioner vilket kan underlätta och effektivisera ditt arbete hemifrån. Vissa tangentbord har även ett stöd för handlederna där händerna kan vila och minskar onödig belastning samt gör det bekvämare och mer ergonomiskt att jobba med tangentbordet. De finns även att köpa till om ditt tangentbord saknar det.

  • Skrivare och bläckpatroner

En skrivare är något som man använder sig av ofta på ett kontor men är något som inte alla har hemma. Oftast är det för att man tror att en skrivare som kan göra allt man behöver kostar alldeles för mycket, men nuförtiden så kan man få en bra multifunktionsskrivare till ett riktigt bra pris. Med en allt-i-ett bläckstråleskrivare från till exempel HP så kan du skriva ut, skanna, kopiera och ibland faxa, allt du behöver och det behöver inte kosta särskilt mycket. Lägg även till att du idag kan enkelt hitta billiga HP bläckpatroner och många företag har även sina egna kompatibla märken som de säljer för ännu billigare priser.

  • Webbkamera

Sitter du på många skype eller zoom möten, som du kör igenom kameran i laptopen? Kvaliteten är inte alltid den bästa på bild och ljud och vinkeln blir oftast lite tråkig. En webbkamera är ett väldigt enkelt sätt att komma runt den problematiken, den höjer kvaliteten på bilden och har inbyggd mikrofon som gör att ljudupptagningen blir bättre och du kan själv bestämma vilken vinkel du vill ha.

  • Headset

Ett väldigt enkelt sätt för dig som har mycket kundkontakt per telefon, är att använda headset. Fördelarna är att du hör kunderna mycket bättre och kunderna hör dig bättre. Det finns riktigt bekväma headsets med sladd men även de som är utan sladd som du enkelt kopplar in via bluetooth. Med ett bluetooth headset behöver du inte sitta still om du ska ta ett samtal.

Alla dessa produkter kommer göra jobbet hemifrån mycket enklare och bekvämare. Du hittar dessa och mycket mer på 123ink.se. Glöm inte att det är viktigt att röra på sig då och då så att man inte sitter still för länge.