Sociala medier har under en lång period dominerat internet. Men i takt med att dessa plattformar tycks bli mer för privat bruk snarare än offentligt verkar bloggar stå fram i rampljuset åter igen. Med en blogg kan ägaren skriva av sig om allt som berör himmel och jord, medan läsarna kan njuta av allt från fina krönikor till tips och tricks.

Men för att kunna producera det innehåll man gärna vill krävs det en praktisk bloggplattform. En plattform som möjliggör det för bloggaren att skapa innehåll och anpassa sajten efter sin personliga stil. Men även en plattform som gör det lättare för sökmotorer att kategorisera blogginläggen och som gör det möjligt för bloggaren att kunna dra nytta av de marknadsföringsmöjligheter som finns i bloggvärlden.

Nedan listar vi därför några av de bästa bloggplattformarna 2021. Plattformar som tar ditt skrivande till nya höjder!

1.    Blogger

Blogger är en kostnadsfri bloggplattform utvecklad av Google. Tack vare dess extrema användarvänlighet och låga kostnader är Blogger vår favorit tillsammans med miljontals bloggare världen över. Med Blogger går det snabbt och enkelt att skapa en blogg. Du skapar helt enkelt ett konto, väljer en mall och börjar med att producera innehåll. Eftersom Blogger ansvarar för de tekniska aspekterna slipper du tänka på annat än att skapa kvalitativa blogginlägg.

2.    WordPress

En annan väldigt populär bloggplattform är WordPress. WordPress är perfekt för dig som gärna vill fördjupa dig lite mer i din bloggs utseende gentemot Blogger. Om Blogger är en bra plattform för nybörjarbloggaren är WordPress definitivt bra för den som vill bygga en större och mer komplex blogg. Här finns det ett par avancerade funktioner och mjukvara som möjliggör det för bloggaren att inte bara skapa kvalitetsinnehåll, men även designa sin blogg precis som hen vill ha den!

3.    Blogg.se

En svenskbaserad bloggplattform som under flera år används av svenska bloggare är Blogg.se Denna är väldigt enkel att använda sig av och möjliggör det för nybörjaren så väl som proffsbloggaren att skriva inlägg och formge sin sajt. Det tråkiga med Blogg.se är att det dyker upp en hel del reklam på ens sajt som varken går att få bort eller tjäna pengar på. Förutom detta är det perfekt för den som vill blogga gratis och smidigt!

4.    Tumblr

Tumblr är både en bloggplattform och en sorts sociala medie-plattform. Att “blogga” handlar traditionellt om att till störst del skriva, men Tumblr är även tillägnat det visuella. Tumblr används framförallt för att publicera korta blogginlägg och sedan inkludera foton, videos eller GIFs till. Det är en plattform som är superenkel att använda sig av samtidigt som det är gratis.

5.    Nouw

Sist men inte minst har vi Nouw. Nouw är en svenskbaserad bloggplattform som framförallt riktar sig till de bloggare som vill tjäna pengar genom sina inlägg. Med hjälp av tjänsten Metapic som integreras på plattformen kan bloggare länka till olika produkter man nämner i sina inlägg. Det är en variant affiliate-marketing, vilket som innebär att du tjänar pengar på den trafik och de köp du genererar med hjälp av dina länkar du lägger till när du skriver blogginlägg!