Har du hittat hit har du säkerligen redan ett intresse för att skriva och/eller bloggar i allmänhet. Du vet säkert hur lönsamt det kan vara att driva en blogg, både för knopp och plånbok. Men allt för många tvivlar på sig själv och tror inte att de har något intressant att skriva om. Saken är den att man kan skriva om vad som helst: inklusive hästar!

Nedan har vi sammanställt en liten guide för dig med en passion för hästar och allt det medföljer, från ridning och foder till travspel, och som vill kombinera ditt intresse med skrivandet av en blogg. Allt för att du ska kunna blogga om det du faktiskt brinner för.

Brainstorma en idé och allt denna medför

Vill du kombinera ditt intresse för hästar och bloggar är det fritt fram. Det finns hundratals webbhotell att välja mellan där ute och på så sätt är alternativen många. Du kan välja att designa din helt egen hemsida om du föredrar detta, alternativt helt enkelt utgå från färdiga mallar.

För att komma igång med ditt bloggande föreslår vi att du börjar med att brainstorma. Det vill säga att du skriver ner alla dina möjliga idéer och på så sätt skissa en plan för hur ditt bloggande ska gå till. När du brainstormar bör du försöka besvara frågor som hur ofta du ska skriva inlägg, om bloggen ska vara fokuserad på något särskilt eller bara allt som har med hästar att göra.

Var kreativ med och engagerad i ditt projekt

Om ditt bloggande ska ta dig någonstans måste du se det som ett projekt snarare än bara ett nytt intresse. Allt för ofta händer det att människor tröttnar på sina nya intressen snabbt och därmed har tid, och ibland pengar, gått till spillo i onödan. Var därför kreativ med och engagerad i ditt nya projekt.

Det kan låta enklare sagt än gjort, men faktum är att det inte är alls svårt om du verkligen brinner för det. Att tjäna pengar på sin blogg tar vanligtvis en del tid, så börja därför med att se projektet som något du gör för dig själv. Se det som en liten dagbok du måste fylla i kontinuerligt. Om du är engagerad kommer du långt!

Specificera dig på ett ämne för din egen skull

Även om man kan skriva om allt mellan himmel och jord om hästar är det smart, för din egen skull, att fokusera på ett specifikt ämne. Det kan vara att du listar de bästa tipsen för nya hästägare, som att hitta bra och billigt foder eller nya hästkompisar. Är du travintresserad kan du skapa en blogg som liknar travsport.io, där du skriver om olika spelalternativ och delar med dig av dagliga travtips. Bara du sätter gränserna!

Att specificera sig på ett ämne gör det inte bara enklare att blogga regelbundet, men det gör även processen roligare! Då vet du vart du ska leta efter inspiration och fakta och kan således utveckla innehåll av högsta kvalitet, samtidigt som du får lite underhållning på köpet!