När du har lyckats med din blogg, nått en bra nivå av popularitet, då kan du förvänta dig att du kommer behöva resa en del. Många av de stora bloggarna har ett stort antal resdagar per år. Då krävs det att man har rätt sorts resväska.

Då din blogg blivit stor och du gör fler och fler jobb utifrån din roll som bloggare, då kommer det bli mer resande också. Alla resor kommer inte vara till lyxresort (även om de är välkomna), ibland handlar det om att åka till en annan svensk stad ett par dagar eller till ett av våra grannländer.

Oavsett vilken typ av resa som du ger dig ut på så kommer det krävas att du packar ordentligt. Det krävs också en bra resväska, en som rymmer det du behöver ha med dig och som håller för det mesta. Det finns ett par saker att tänka på.

Hård eller mjuk väska?

Det första du behöver ta ställning till är om det ska vara en hård eller mjuk väska. De mjuka väskorna är ofta lättare än de hårda och de anpassar sig bättre efter det man lägger i dem. Där emot så skyddar en hård väska innehållet bättre.

En tanke man kan ha där är att en hård väska är bättre om den ska gå igenom flygplatsens säkerhetskontroll och hanteras av deras personal. Det är ofta en tuffare behandling vilket innebär att du kan behöva det extra skyddet den hårdare väskan erbjuder.

En mjukare väska passar då bättre om du ska bära eller dra den mycket. Till exempel om du tar buss eller åker tåg till din destination.

Kabinväska eller en större?

En annan sak som du behöver besluta dig kring är vilken storlek du ska ha på väskan. En mindre väska, även kallad kabinväska, passar om du inte ska checka in bagage på flygplatsen eller om du reser lätt. Du kanske bara ska vara borta en natt och då är en lättare packning att föredra.

En större väska passar bättre om du ska vara borta ett par dagar eller längre. Den r också att föredra om du ska ha med dig material till en eventuell föreläsning eller liknande. Att välja rätt kan vara svårt och många har en i varje storlek.