Under pandemin så var det många som spenderade sin extra lediga fritid genom att dels investera, men även med att läsa på så mycket som överhuvudtaget möjligt kring aktier och investeringar. Detta har också lett till att det är många bloggar och människor som har fått stor spridning genom att dela med sig av tips och trix.

Men hur kan du som bloggare utnyttja det här för att göra din blogg mer tilltalande för dina läsare? Som med mycket annat inom bloggingvärlden så är det mycket som handlar om att dela med sig av ämnen som läsarna tycker är intressant på ett så personligt och tilltalande sett som möjligt. I den här artikeln kommer vi dela med oss av några tips kring hur du kan blogga om aktier och finanser på ett sätt som tilltalar dina unika läsare, samtidigt som vi berättar hur du kan göra det utan att helt ändra riktning och kurs på din blogg.

Gör ett specifikt inlägg där du pratar om ditt nya intresse

En sak som lätt kan bli konstig för dina regelbundna läsare är om du mitt från ingenstans börjar prata om aktier i dina blogginlägg. Det kan därför vara klokt att göra ett inlägg där du berättar om hur du stötte på Gamestop-aktien och allt som hände med den under 2021. Du kan då också berätta om vilka aktier eller fonder som du har köpt, och hur mycket du ser fram emot att på sikt kunna få ditt kapital att växa.

Tala om olika stora händelser i marknaden

En sak som kan vara perfekt att tala om med jämna mellanrum är när stora händelser har skett på marknaden. Det kan vara att det har skett stora prisrörelser upp eller ner, eller att någonting har hänt i omvärlden som har fått en specifik aktie att rusa. Genom att hålla sig relevant men samtidigt ganska omfattande så tilltalar man fler läsare. Det kan handla om några meningar här och där, och behöver inte ta upp ett helt inlägg.

Tänk på att inte ge regelrätta uppmaning att handla en specifik aktie

Det här är någonting som är bland det viktigaste när man skriver om aktier och investeringar till den breda allmänheten. Att uppmana folk till att köpa aktier direkt med ordval såsom “garanterat 100% inom ett år” är någonting som i bästa fall kan leda till att människor blir väldigt arga på dig, och i värsta fall någonting som gör att du blir anmäld till finansinspektionen. Du kan då riskera att bli dömd för marknadsmanipulation, någonting som är långt ner på väldigt mångas önskelistor.

En sak som dock är helt okej är att du delar med dig av vilka aktier eller fonder du har köpt, och varför. Tala därför om varför du har köpt aktier i ett specifikt bolag, och det är också klokt att då i samband med detta uppmana folk till att göra sina egna undersökningar och att du inte ger ut några finansiella råd. Dela med dig av dina åsikter, men uppmana ingen till att göra någonting.