Lionel Messi är utan tvekan en av världens bästa fotbollsspelare. Och på grund av detta finns det otaliga mängder bloggar som du kan läsa för att ta del av all information om Messi. Däribland Messi.com, den officiella Lionel Messi-bloggen.

Messi.com inkluderar ett genuint bra innehåll och expertinsikter om Lionel Messi och fotboll i stort. Mer om Messi.com, den officiella Lionel Messi-bloggen nedan.

Bekanta dig med Leo genom en självbiografi

Under avsnittet “biography” som går att hitta i menyn till vänster kan man läsa en självbiografi skriven av Messi själv. Han börjar med att berätta om sin barndom, där han som liten alltid hade en fotboll i närheten. Han älskade alla sporter – men fotboll var hans självklara favorit. På samma sätt som han älskade fotboll gjorde många i hans familj det också, däribland hans bröder och kusiner. När han bara var fyra år bestämde han sig för att besöka Grandoli-klubben som låg i närheten. Vid åtta års ålder fick han möjligheten för att gå med i Newells Old Boys, där hans storebror redan spelade.

Han berättar senare om sin resa till Barcelona, där han började träna med det samma. Han beskriver känslan av extas när han som sextonåring blev informerad om att han skulle bli en professionell fotbollsspelare. Detta var dagen då hans dröm hade gått i uppfyllelse.

Leo fortsätter med att beskriva om sin officiella debut för La Liga, och hur hårt han jobbade. Han berättar om alla de glada stunder han haft tillsammans med sitt lag, sina tränare och inte minst sin familj!

Han avslutar sin självbiografi med att tacka alla som klassar honom som en av världens bästa fotbollsspelare. Han säger dock att han själv försöker att inte tänka på det så mycket. Han vet att han alltid kan förbättras, något hans far alltid sagt till honom. Och att hans far är en av hans främsta motivationskällor. Till sist säger han att han inte bryr sig om personliga utmärkelser, men snarare att han bryr sig om att vinna tillsammans med sin klubb och Argentina.

Följ de senaste Lionel Messi nyheterna och statistik

Förutom en välskriven och rörande självbiografi finns det såklart också de senaste nyheterna att ta del av på Messi.com. Messi.com är en blogg driven av passionerade fotbollsentusiaster som inte bara brinner för Lionel Messi, men fotboll i stort. De uppdaterar bloggen så fort det dyker upp ny information kring Messis deltagande i fotbollsvärlden och just därför behöver Messi-fans inga andra källor för att få reda på allt de behöver veta om Lionel Messi.

Förutom en blogg fylld av nyheter kring den argentinska stjärnan finns det också en hel sida tillägnad Messi statistik att tillgå. Här kan man se hur många mål den populära fotbollsspelaren gjort, hur många matcher han har spelat och hur många titlar och priser han vunnit. Perfekt för den som vill spela på Messi på spelsidor, eller helt enkelt vill kunna skryta med hur väl man känner till fotbollsstjärnan. På Messi.com finns alltså allt man behöver veta om vår allas favorit, Lionel Andrés Messi Cuccittini.