Intresset för kryptovalutor har ökat markant de senaste åren. Inte endast då värdet på kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum stigit, men också då de digitala valutorna blivit omtalade väldigt mycket i media.

Som med allt annat man kan intressera sig för finns det bloggare som skriver om kryptovalutor. För att hålla sig uppdaterad på det senaste som händer inom kryptovärlden kan man således dra nytta av att läsa just dessa bloggar. Därför listar vi några av våra favoriter bland kryptovalutabloggar nedan.

CoinDesk

CoinDesk är den populäraste och enligt oss bästa bloggen för kryptovaluta online. Här kan kryptointresserade läsa allt som berör populära kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum samt läsa om allmänna nyheter inom kryptovärlden. CoinDesk lägger upp omkring 21 blogginlägg per dag och därför hittar du all information som är nödvändig för att bli expert på kryptovalutor. Med hjälp av denna populära blogg kan du analysera de senaste trenderna, teknikerna och prisrörelserna i världen av digital valuta.

Ethereumkurs.io

En annan värdefull blogg som kan bidra till att öka dina kunskaper inom kryptovaluta, och framförallt Ethereum, är Ethereumkurs.io. Här hittar du som läsare all information om den digitala valutan och plattformen ethereum, från prisrörelser för ethereum kurs till allt som berör digitala valutor i stort. Bloggen är relativt ny, så än så länge är det inte många blogginlägg tillgängliga. Flödet uppdateras dock kontinuerligt, och vi förväntar oss att se ett flertal nya och hjälpsamma blogginlägg dyka upp inom kort. Dessutom är hela bloggen på svenska – vilket är rätt ovanligt när det gäller kryptobloggar.

Cointelegraph

Ännu en favorit bland kryptobloggar är Cointelegraph. Denna blogg täcker decentraliserade applikationer (dApps), Blockchain, Bitcoins kryptovalutor och liknande ämnen som berör kryptos. Här hittar du de senaste priserna, nyheterna, expertanalyser och liknande som är betydande för kryptovalutor. Det mesta finns att tillgå hos Cointelegraph och nyheterna är skrivna av experter, så man kan vara säker på att nyheterna som förmedlas är korrekta. Som du säkert räknat ut skrivs inläggen på engelska och svenska, så därför ska ens språkkunskaper vara rätt skarpa om man ska förstå.

Coinbase

Coinbase är en blogg från Kalifornien med fokus på kryptovalutor. Utöver att blogga om kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum fungerar plattformen dessutom som en kryptoplånbok. Coinbase möjliggör det alltså för konsumenter och traders att genomföra transaktioner med klassiska så väl som de allra nyaste kryptovalutorna. Experterna hos Coinbase publicerar månatligen inlägg om de senaste nyheterna inom kryptovärlden samt ger uppdaterade prisrörelser. Även Coinbase är en engelsk blogg så förvänta dig inte att förstå allt som står skrivet om du inte är duktig på engelska.

Trezor

Är du insatt i kryptovalutor har du säkerligen hört talas om Trezor. Förutom en blogg så fungerar de nämligen också som en av världens säkraste hårdvaruplånböcker för Bitcoins. Deras blogg publicerar två artiklar om veckan, med de senaste nyheterna och informationen relaterad till Bitcoins. Trezor blir således lätt en favorit hos Bitcoin-fantaster, varav de med ett intresse för andra kryptovalutor kanske inte hittar lika mycket nödvändig information här. Trezor är “tyvärr” också en engelsk blogg.