Många människor drömmer om att försörja sig på sin egen blogg eller åtminstone ha det som ett sidoprojekt. Men att veta vad man ska skriva om och få många likasinnade läsare att vilja vända sig till ens blogg är inte det enklaste. Särskilt inte om man har många intressen.

Det finns tusentals ämnen man kan skriva om idag, vilket som är med i att försvåra processen ytterligare. Men det finns vissa tips man kan ta åt sig av för att komma fram till vad man ska blogga om – här är några av dem.

Fråga dig själv vad som är din största passion i livet

Det första steget att ta för att komma fram till vad du ska skriva om på din blogg är att ställa dig själv frågan: “Vad är min största passion i livet?”. Det kan ta ett tag att komma fram till, men för det mesta har alla människor något de brinner för extra mycket.

Det behöver inte vara något jätteambitiöst som fotografi eller matlagning. Kanske brinner du för dokusåpor eller krimiböcker? Ingen passion är sämre än en annan! Tack vare att vi är så många människor på denna planet finns det ett tusentals andra personer som delar samma intresse som dig. Det vill säga att du kommer kunna skriva om praktiskt taget vad som helst och få läsare oavsett ämne!

Hämta inspiration från andra bloggar som du läser

Om du älskar att skriva och drömmer om att blogga läser du säkerligen i förväg redan ett par bloggar. Bloggar som på ett eller annat sätt handlar om något du intresseras av. Vad är då bättre än att hämta inspiration från dessa bloggar?

En blogg du läser handlar kanske om bakning och en annan om träning. Varför inte kombinera dessa ämnen och skriva om bakverk med mindre socker i, eller lägga upp träningspass som man kan genomföra för att förbränna de kalorier som finns i kakorna du lägger upp recept på?

Alternativt kanske du läser mycket bloggar och/eller hemsidor om hur man tjänar pengar, samtidigt som du alltid håller koll på de senaste bonuserbjudandena på free-spins.io? Varför inte då skriva en guide om hur man på bästa sätt blir förmögen genom casinobonusar?

Kom ihåg att du inte behöver vara expert på något

Något som avskräcker de flesta nybörjar-bloggarna är att de tror att de måsta vara experter inom området de skriver om. Detta behövs absolut inte! Visst, ska du skriva om mental ohälsa eller vara samhällskritisk måste du grunda ditt innehåll i något. Men bloggar du däremot om ett område där det är okej att vara mänsklig och därmed göra fel behöver allt du säger och gör inte vara 100% rätt.

Ämnen du kan blogga om utan att behöva vara expert är till exempel mode, matlagning, träning, kultur och så vidare. Detta är områden där det är okej att experimentera och göra fel då och då. Ingen kommer anmäla dig för att du inte vet hur man gör den perfekta carbonaran eller för att du använder pastellfärger under fel årstid. Det viktigaste är att läsarna kan känna tillit till dig och veta att du brinner för det du skriver om.