Som nykomling i ett av de skandinaviska länderna: Sverige, Danmark, Finland eller Norge, kan det kännas förvirrande att lära sig alla nya ting. Man kanske känner sig vilsekommen i bostadsjakten, eller har svårt att förstå hur jobb och skola fungerar – oavsett om man kommer från andra sidan jorden eller från ett grannland.

Det är här bloggen Scandinavia.Life kommer in i bilden. Bloggen, driven av en kille som kallar sig Ludvig, syftar till att hjälpa just dem som är nykomlingar i de skandinaviska länderna. Med sina blogginlägg av olika slag, mestadels på engelska, syftar bloggen till att hjälpa de som antingen är på jakt efter jobbmöjligheter eller de som vill studera här, och till och med de människor som bor i ett skandinaviskt land nu. En blogg för alla med ett nyfiket intresse för “Scandinavian life” helt enkelt!

Blogginlägg om allt mellan himmel och jord

En av de ting som vi tycker är så bra med Scandinavia.Life är det faktum att blogginläggen är så mångfaldiga. Du hittar inget inlägg som liknar det andra. De handlar om allt mellan himmel och jord som har med skandinavisk kultur att göra. Letar du efter en ny bostad i Danmark? Då finns det hjälp att ta från bloggen! Vill du veta vilka appar du nästintill måste ha nerladdat på din mobil innan du besöker Norge? Då finns det till och med ett blogginlägg om detta. Den som precis flyttat till Sverige kan lära sig om svenska mobilabonnemang för att hitta det bästa, och den nyanlända i Finland kan lära sig mer om resan dit och kulturen i landet.

Det finns således något alla kommer att njuta av att läsa på Scandinavia.Life. Bäst av allt? Majoriteten av alla blogginlägg har Ludvig skrivit på engelska, vilket gör det enklare för ALLA att läsa – svensken, dansken, norrmannen, finnen och personen som är nyinflyttad i ett skandinaviskt land från andra sidan jorden.

Pedagogiskt, spännande & lättläst innehåll

Blogginläggen på Scandinavia.Life är av högsta kvalitet. Skribenten Lukas har lagt ner tid och engagemang på att utveckla texter som är både pedagogiska och lättlästa. Några gånger stöter man på liknande bloggar eller hemsidor, där informationen är allt för komplicerad för någon från ett annat kultur och land att läsa.

Det är viktigt att förstå att några nykomlingar är som ett blankt papper – de vet ingenting om de skandinaviska länderna och de inhemska kulturerna. Därför är det viktigt att på ett pedagogiskt sätt förklara allt som behövs att veta, vilket Scandinavia.Life utan tvekan lyckas med.

Ett måste-läsa för alla veteran- så väl som nyblivna Scandis

För att knyta ihop säcken vill vi säga att Scandinavia.Life definitivt är en blogg att rekommendera. Ludvig förser sina läsare med den viktigaste informationen som finns om de skandinaviska länderna, och lyckas alltid göra det spännande. Det är betydligt mer givande att läsa vad han har att säga än att gå in på respektive lands landguide. Således är det en måste-läsa blogg för alla Scandis, oavsett om man är en nybliven Scandi eller varit det sedan man sa sina första ord.