Denna artikeln innehåller annonserat innehåll.

Ibland kan man känna att man använder kroppen tillräckligt men man glömmer hjärnan lite. Om man till exempel har bra vanor med att spela exempelvis padel på helgerna med vänner och springer en runda varannan kväll, men bara använder huvudet på jobbet då blir det snabbt uttråkade.

Faktum är att vi måste använda våra hjärnor hela tiden med olika stimulerande grejer. De flesta känner till våra olika hjärnhalvor och deras respektive styrkor och svagheter. Men hjärnan är en muskel som allt annat och kan tränas upp genom hela livet.

Här kan du få tips på roliga och spännande hobbies som också är stimulerande för hjärnan, så att du inte försummar hjärngympan. Det är både hobbies där hjärnan spelar en central roll i utförandet av aktiviteten, men även hobbies där du mer använder huvudet på ett annorlunda sätt. Läs vidare och få tips idag.

Upptäck stjärnorna hemifrån

Hur många gånger har man tittat upp i natthimlen och drömt sig bort? Eller suttit en varm augustinatt och hoppats på att se ett stjärnskott? Med ett teleskop kan du upptäcka allt detta från ditt egna hem.

Att investera i ett teleskop kräver inte att man redan är en expert, faktiskt finns det flera teleskop nybörjare kan använda. Det smarta med denna hobbyn är att man bara måste köpa ett teleskop och sen är resten gratis. Du har natthimlen till ditt förfogande varje kväll och kan då på upptäcktsfärd när som helst.

Testa på att bli schackmästare

Jo det kommer nog ta sin lilla tid, men under den tiden kan du räkna med att din hjärna kommer få en tuff träning. Detta är ett perfekt sätt att stimulera hjärnan på, och sporten är till och med så vild att det har hänt att hjärnan har svårt att “stänga av” igen. Det har dock varit unter multispel, så ingen oro när du sitter hemma och spelar. 

Schack har fått en ökad popularitet idag tack vare stora tv-serier och filmer som tar upp den spännande världen inom schack. Så ta tillfället i akt och testa på själv.

Hjärngympa med sudoku

Minns du får några år sen när alla gick runt med sudoku hela tiden? Men det var faktiskt ingen dålig idé. Det stimulerar hjärnan något otroligt och samtidigt övar man sig på att se mönster och jobba med det logiska tänkandet.

Detta är ett stensäkert val för personer som inte har tid att investera i en dyr eller tidskrävande hobby. Med sudoku kan du snabbt ta upp blocket när det passar dig och bli lite klokare varje gång, visst är det smart?