Har du just börjat blogga kanske du funderar över vilka olika möjligheter du har att tjäna pengar på din blogg? Om du ännu inte gjort dig ett namn och kunnat lansera dina egna produkter är det enklaste sättet att få en inkomst på sin blogg att rekommendera andras produkter. Detta kan du antingen bli sponsrad för eller så kan du tjäna direkta pengar för klick. Detta kallas affiliate marketing, och denna bransch växer så det knakar. En av de riktigt stora möjligheterna att tjäna pengar på är genom att samarbeta med Amazon, som alltså erbjuder hela sitt sortiment i marknadsföringssyfte.

Vad är en affiliate?

Affiliate marketing är ett av de vanligaste och snabbast växande sätten att tjäna pengar online på. Det handlar oftast om att du som bloggare rekommenderar en utvald produkt eller tjänst på din hemsida som intresserar dina besökare och som du själv vill att andra ska köpa. Genom att placera länken på din hemsida och generera klick till återförsäljaren eller tjänsten får du en del av deras profit, utefter hur mycket trafik just din sajt genererar.

Det hela är egentligen ganska enkelt men det finns några saker du ska tänka på innan du blir en affiliate. De flesta återförsäljare och affiliate-nätverk tar en slags avgift för att du ska få marknadsföra just deras produkter. Det är därför viktigt att din sajt drar den typ av publik och intresse relaterat till just de produkter du väljer att marknadsföra. En sajt som eSportPortal.se, till exempel, tjänar ju förmodligen mer på att marknadsföra olika spel, hårdvara, konsoler och teknologi än smink, kläder och resor.

Samtidigt behöver du hitta en unik nisch som inte konkurrerar med de stora bloggarna och portalerna som redan har en stor del av trafiken.

Amazon Affiliate Program

Amazon är ingen liten spelare på marknaden av shopping – oavsett vilken typ av shopping som efterfrågas. Med andra ord kan tusentals olika svenska bloggare vara medlemmar i Amazon Affiliate Program och ändå marknadsföra helt olika produkter. I detta avseende är Amazon ett fantastiskt företag att samarbeta med, men storleken gör också att de kan välja och vraka mellan olika bloggare och influencers. Är du ny på marknaden kan det alltså vara svårt att generera stora summor pengar från just Amazon, då de redan är i nära samarbete med många kända affiliate marketers.

Det är gratis att ta kontakt med Amazon Affiliate Program och presentera sig närmare. Eftersom företaget är nytt på den svenska marknaden kan det vara ett gyllene tillfälle att göra detta under 2021. Om de skulle godta din ansökan kommer det dock att kosta en liten summa varje månad för att få tillgång till deras program, och detta innebär alltid en liten risk. Du kan såklart avbryta programmet om det inte skulle fungera för dig, så det kan vara värt en chansning! Med ett affiliate program tar du ett enkelt steg mot att faktiskt kunna tjäna pengar på din blogg.