Sverige har länge förknippats med tennis. Redan på 1906 bildades det svensk tennisförbundet och populariteten har inte minskat. Med stjärnor som Borg, Edman och Ymer så har Sveriges ryktbarhet som tennisnation levt vidare.  Det är inte bara proffsen som spelar i Sverige. I de flesta tätorter så finns det en tennisklubb där amatörer kan spela.

Att tennis är populärt i Sverige är ingen överraskning. Man har länge spelat tennis på amatör och proffsnivå i Sverige och vi har producerat ett antal tennisstjärnor av världsklass. Namn som Borg, Edman och Wilander är legendariska både lokalt i vårt land och ute i världen. Idag heter vår största stjärna Ymer och många tror han ska kunna nå samma legendstatus.

Många fina banor

Det finns många banor som är av världsklass i Sverige. Det kan vara så att dessa banor är svårare att boka än de ute i idrottshallar och gymnastiksalar. Men det är inte omöjligt att få spela där. Genom att hålla koll på deras bokningssystem så kan man med lite tur få en tid. De platser som kan vara svårt att få tid på är mest de där de stora turneringarna spelas.

Runt om kring de datumen de hålls kan det vara omöjligt att få en tid eftersom det är så mycket som pågår där just då. Just under de perioderna ska man nog söka sig till andra banor och hallar.

De 5 bästa platserna att spela tennis i Sverige

De fem bästa platserna att spela tennis på i Sverige är utsatta för hård konkurrens i och med alla de bra banor vi har. Men topplistan, så som den ser ut nu är:

  • Båstad – klassisk tennisort där sommarens turneringar lockar tusentals besökare och media från hela världen.
  • Kungliga Tennishallen, Stockholm – en vacker tennishall där den årliga tävlingen Stockholm Open går av stapeln.
  • Victoriastadion, Lund – en klassiker för amatör och proffstennis. Här spelas dels stora matcher, men det går även att få tag på en bana och spela med en vän.
  • Stockholms Tennishall – en byggnad med tennisanor där parollen alltid varit att alla ska kunna spela tennis.
  • Bellevueparken Tennisbana, Malmö – en vacker bana belägen i en fin park. Spelarna vittnar om en speciell stämning när man spelar där.

Tennis som avkoppling

Tennis är idag en populär form av motion, något som syns på Tennisxpert.se och deras rika utbud. Det finns ett sug efter kvalitetsutrustning. I de flesta svenska orter så finns det banor man kan spela på. Antingen genom att vara med i en klubb som har hand om banorna. Eller genom att boka dem per timme och spela med en vän.

Effektiv motionsform

Tennis är en otroligt effektiv form av motion. Man tränar dels muskler i rygg och armar när man slår. Benmuskulaturen får sitt i och med de plötsliga spurterna och konditionen tränas oavbrutet. Det är således en motionsform som dels passar den som vanligtvis inte motionerar så mycket då man snabbt bygger upp muskulatur och kondition. Men även för de som är vana motionärer i god fysisk form.