Det finns en stor mängd bloggar därute, och för att inte hamna i fallgropar och istället bli en av bloggarna som står ut i mängden på ett positivt sätt kan det vara en god idé att ha vissa punkter i åtanke. Nedan ska vi därför ge några goda råd som kan hjälpa dig på din färd mot succé med en blogg som verkligen imponerar.

1. Ta inte sponsorskap för ofta

Vad ens läsare vill över allt annat är att läsa en autentisk blogg. Det ska kännas som en äkta inblick in i bloggarens liv, och en stor mängd sponsorskap kan bryta tilliten som läsaren har gentemot bloggaren. De flesta är medvetna om när de läser ett sponsrat inlägg som bloggaren har betalats för att skriva om, så när flera sådana dyker upp många gånger om kan det kännas som om bloggaren inte längre är genuin. Håll därför gärna sponsrade inlägg till ett minimum och skriv istället om produkter, aktiviteter och tjänster som du älskar utan ett sponsorskap som binder upp en!

2. Försök att hålla dig till ett ämne

I vanliga fall återkommer läsare för att man skriver om ett visst ämne som intresserar dem. Kanske är man en modebloggare, en resebloggare eller så får läsaren följa med en i ens vardag. Att då plötsligt börja skriva om båtförsäljning eller bilreparationer när man är en modebloggare kan bli förvirrande för läsaren och leda till att många besökare slutar att komma tillbaka. Håll dig därför gärna till favoritämnet när du bloggar.

3. Testa dig fram bland bloggportaler

För att skriva inlägg på sin blogg på ett så smidigt och snyggt sätt som möjligt är det av yttersta vikt att man hittar den bästa och mest passande bloggportalen. Detta kan man göra genom att testa sig fram och skapa testkonton på diverse bloggportaler för att prova deras system och se vilket som passar en som allra mest.

4. Välj inte ett komplicerat domännamn

För att läsarna ska kunna hitta till ens blogg på ett så enkelt sätt som möjligt bör man inte välja ett komplicerat domännamn. Helst ska man satsa på ens eget namn eller ett smeknamn som är lätt att stava. Använd dig gärna inte av specialtecken eller udda stavningar av ord.

5. Satsa på en lättläst textstil och textfärg

Visst ska det vara så trevligt och bekvämt som möjligt när besökaren läser ens blogg, men tyvärr kan man tappa en enorm mängd läsare om man inte väljer den rätta textstilen eller textfärgen. En gul text på en vit bakgrund är exempel på en textfärg som kommer att svida i ögonen och leda till att besökaren helt enkelt ger upp och vänder sig till en annan blogg. Detsamma gäller ett mycket komplicerat typsnitt som läsaren får kämpa för att kunna ta sig igenom. Gör det så enkelt och trevligt som möjligt genom att undvika dessa misstag.