Det är inte alltför svårt att komma igång med en ny blogg så länge man vet var man ska börja. Det kan exempelvis vara en god idé att satsa på ett innehållshanteringssystem såsom WordPress som ofta används till bloggar. Inom detta system har man möjligheten att lägga upp sina blogginlägg på ett mycket flexibelt och smidigt sätt, någonting som sannerligen är mycket passande för bloggare. Frågan är bara hur WordPress egentligen fungerar och hur man drar nytta av det när det väl är dags att skriva sitt första inlägg.

Hur skriver man i WordPress?

Att börja skriva i ett helt nytt system kan givetvis kännas oroligt och främmande, men skippa oron i vetskapen om att WordPress är ett mycket enkelt system att använda. Allting är ganska klart och underförstått omedelbart, och det kommer inte att dröja länge innan man har kommit igång. Det finns ett specifikt fält där man skriver sin text, och inom denne ruta kan man välja typsnitt, storlek på text, om några länkar ska infogas m.m. Man har därtill möjligheten att exempelvis skriva en sidotitel, en metabeskrivning och att lägga in bildikoner. Utöver detta så kan det vara en god idé att inkludera taggar så att det är lättare för besökare att finna ens blogg, och om man har erfarenhet inom kodning kan man själv lägga in ganska häftiga effekter och funktioner.

Dessa är enbart några av de få sakerna som man kan göra via WordPress, men den allra största fördelen med det här programmet är antagligen att det är så enkelt att organisera samt få en översikt över sina inlägg. Om man även skriver ett blogginlägg nu som man vill lägga in senare så kan man välja exakt datum och tid då inlägget ska gå live. Med andra ord finns det många skäl till varför man bör välja WordPress när man ska starta en ny blogg, men håll gärna valen öppna.

En generös mängd av bloggportaler i Sverige

Det bästa man kan göra när man ska starta en blogg är att vända sig till en bloggportal, då de ofta kan hjälpa en med en mängd råd och förse en med ett system som enkelt skapar en egen blogg. Det finns ganska många olika bloggportaler att välja mellan, och det är inte alltför lätt att veta vilken som är mest passande genom att enbart kika på deras system. Gör därför genomförlig research så att du slutligen når en bloggportal som inte enbart passar dina individuella behov, utan även en portal som din dator klarar av på bästa sätt.

Istället för att leta upp guider eller bilder på de olika bloggportalerna, varför inte skapa ett tillfälligt konto och testa hur det är att skapa och redigera inlägg med alla de olika bloggportalernas system. På så viss kan man omedelbart se vad som känns rätt och fel, och inom kort har man förhoppningsvis funnit en passande bloggportal.