Bloggportaler i vårt avlånga land finns det sannerligen många av, och visst kan det bli svårt att veta vilken man bör välja. Alla de olika bloggportalerna kommer att se olika ut på diverse sätt och vis, så det kan vara en god idé att testa på sina valmöjligheter innan man tar det slutgiltiga beslutet. Om man är intresserad av att just starta sin egen blogg är det en stor fördel att välja en högkvalitativ bloggportal. Vilken ska man då välja och hur tar man reda på vilken som är bäst?

Att testa sig fram

För att nå den bästa möjliga bloggportalen för ens individuella behov som framtida bloggare kan det vara väl värt att skapa ett testkonto hos de olika bloggportalerna som det inte är menat att man ska använda för ens riktiga blogg. Genom detta testkonto kan man skriva inlägg, kontrollera navigationen, lägga upp bilder och allt annat som hör till ägandet av en blogg. På så sätt kan du se vilken bloggportal som passar dig bäst samt vilken som inte skapar några problem för ens dator eller mobila enhet.

En ytterligare punkt som man får överväga när man väljer sin bloggportal är mängden reklam som visas. Anledningen till att reklam finns på din blogg är så att bloggportalerna ska kunna tjäna pengar på dina besökare, men vissa bloggportaler har mer reklam än andra. Kanske finns det möjlighet för dig att betala för att ta bort reklamen om du så skulle vilja, eller så kanske du mottar en del av de pengarna som bloggportalen tjänar på ens blogg.

Välj ett namn till din blogg

Idéer kring vad man vill skriva om på sin blogg kan vara många, men punkten som en stor del nyblivna bloggare fastnar på dyker upp innan man ens har börjat skriva – nämligen namnet på bloggen. Som en tumregel kan det vara ett bra val att satsa på sitt eget namn eller ett liknande smeknamn om det är menat att bloggen ska vara personlig. De flesta allra största bloggarna har valt att använda sitt namn då det är enkelt att komma ihåg för ens läsare och dessutom gör bloggen mer personlig. Om du inte använder ditt eget namn, tänk på att välja ett bloggnamn som du kan vara stolt över även om det skulle sluta med att din blogg blir riktigt populär.

Namnet som man väljer ska helst inte vara för komplicerat. Att inkludera en stor mängd siffror eller annorlunda tecken är därför vanligtvis inte det bästa valet. Välj inte heller förkortningar som är udda eller ord som är skrivna helt skilt från hur de uttalas. Det ska gärna vara så enkelt som möjligt för besökaren att hitta ens sida. Om bloggen dock inte ska vara personlig utan handla om någon specifik färdighet, aktivitet eller service bör namnet reflektera detta. Om bloggen exempelvis handlar om bilreparationer så bör detta dyka upp i namnet om man vill att Google ska placera en högre upp i sökfälten. Med tipsen ovan kommer man säkerligen att hitta en perfekt bloggportal mycket snart.

Vilka bloggportaler finns det?

Nouw

Devote

Blogg.se

Myshowroom

WordPress

Vad ska man skriva om?

När det kommer till blogginlägg finns det så mycket du kan nicha dig inom. Väljer du att nicha dig inom finans, matlagning, mode, träning och hälsa finns det hundratals bra blogginlägg du kan skriva om. Det är alltid svårt i början när man ska komma igång med en blogg men när du väl vet vad du vill nisha din inom är det bara att komma igång med inläggen. När det kommer till finans kan du skriva allt från hur du går tillväga med aktier, kryptovalutor, att låna pengar snabbt och enkelt eller tipsa om investeringar du gjort som har gått bra på sistone. Matlagning kan du komma på med dina favoritrecept och ladda upp hur du går tillväga. Det finns blogginlägg för alla! Det gäller bara att vara kreativ, kolla vad andra bloggare har skrivit om och få inspiration.