Att både läsa och skriva bloggar kan vara ett mycket trevligt tidsfördriv där man har möjlighet att sätta sig in i någon annans liv, lära sig en hel uppsjö av nya saker samt få tips och trick kring allting mellan jord och himmel. Vad ämnena av dessa bloggar kan vara varierar så otroligt mycket, så om man själv är intresserad av att starta upp en blogg finns det fler än ett par bloggtyper att välja mellan. Nedan finner du lite inspiration och råd om diverse ämnen som ens blogg kan vara uppbyggd av om man själv har fått upp intresset för att testa på detta spännande fritidsintresse.

Varför en blogg?

När man överväger att starta en egen blogg är det fullt möjligt att man inte tänker på de många fördelarna som faktiskt finns när man väl börjar skriva. Några stora positiva aspekter av att driva en blogg är exempelvis att man får möjligheten att dela med sig av kunskap till andra runtomkring sig samtidigt som man på ett förträffligt sätt kan utrycka sig själv eller helt enkelt dela med sig av sin vardag. Med tanke på den stora mängden skrivande som man säkerligen kommer att göra resulterar det dessutom i att man förbättrar sin skicklighet gällande stavning, uppbyggnad av meningar och blir bättre på att skriva i allmänhet.

Den sista stora fördelen som man oftast ser inom modevärlden är att man kan tjäna pengar på sin blogg om man skulle bli en populär nog bloggare. Detta är vanligtvis reserverat för de bloggarna med många följare, men om man skulle uppnå denne framgång kan det hända att företag når ut till en med frågor kring sponsorskap.

Vad ska min blogg handla om?

Om man verkligen har motivationen att starta upp en blogg utan att ha konkreta idéer kring vad ens blogg ska handla om behöver man inte oroa sig: här kommer ett par tips som man kan använda sig av. Finn även gärna mer inspiration genom att klicka här.

  • Visa upp din stad – Ge råd kring de olika attraktionerna som finns i närheten eller tipsa om roliga aktiviteter utomlands i ett land som du nyligen har besökt.
  • Bjud på recept – Om du har någon viss bakelse eller maträtt som du älskar att laga kan du göra en steg-för-steg instruktionsblogg kring ditt bakande och din matlagning.
  • Mode och shopping – Visa hur just du sätter ihop en perfekt outfit, berätta om kläderna som du bär och var du har köpt dem ifrån. Ge lite modetips, helt enkelt.
  • ”Welcome to my crib!” – Gör en video eller ta bilder för att visa hur det ser ut där du bor.
  • Aktuella nyheter – Skriv om en nyhet och helt enkelt någonting som händer i världen just nu. De flesta läsare är mycket intresserade av att hålla sig uppdaterade och få det senaste.

Dessa är enbart några få exempel på ämnen som ens blogg kan bestå av. Det finns tusentals exempel därute, så det gäller bara att skriva från hjärtat och ge sig an någonting som verkligen intresserar en!