Oberoende av om man bloggar för att det är en rolig hobby eller om man vill tjäna pengar på sin blogg så är ett av de största orosmomenten att man inte ska hitta någon som vill läsa ens blogg. Visst kan man snabbt förlora motivationen om man sitter där och enbart skriver för sig själv utan att antalet läsare stiger. Man behöver dock inte oroa sig, för det finns många gratissätt som kan garantera en fler läsare om man bara vet hur man ska bära sig åt. Man vill ju naturligtvis inte enbart få nya läsare då och då, utan nya läsare som även är aktiva, dedikerade och ofta återkommer till ens blogg. Vilka tillvägagångssätt ska man då använda sig av?

Ta reda på vad andra söker efter

Google är en sökmotor som de flesta använder i dagens samhälle, och just därför är detta en bra plats att vända sig till om man vill veta vad omvärlden söker efter. Google bjuder på en tjänst vid namn nyckelordsanalys, och såsom namnet antyder kan man använda denne tjänst för att se vilka nyckelord (eller rättare sagt sökord) som är populära. Om man sedan använder dessa populära sökord i sina bloggar kommer det att finnas en större chans att man dyker upp nära toppen som sökresultat på Google. För att motta fler läsare kan man därför sannerligen gynnas av att skriva om det som intresserar ens läsare. På tal om inlägg som intresserar läsarna…

Inlägg med betydande innehåll

Försök att se till så att alla de blogginläggen som man skapar har ett innehåll som ser till så att läsarna förblir intresserade och inte tappar intresset halvvägs genom texten. Tänk dig att du skriver en liten kort novell som ska ha en fångande början, mitten och slut – men naturligtvis mer personligt och äkta. Ha gärna en idé om hur du vill bygga upp texten innan du börjar skriva, så att texten inte råkar bli osammanhängande eller att liknande meningar upprepas. Det är bra att tänka på att man inte bara skriver för sig själv, utan även för andra.

En lättläst blogg

Om man inte är en webbdesigner så kanske man inte alltid överväger hur ens text ser ut, men detta kan komma att bli av yttersta vikt om man inte vill skrämma bort nyblivna läsare. Att exempelvis ha en ljusrosa text på en rosa bakgrund kan leda till irritation för ögonen då det är svårt att se skillnad på förgrunden och bakgrunden. Detsamma gäller typsnitt, då det sannerligen finns en uppsjö av olika typsnitt som knappt går att läsa. Som ny besökare på bloggen vill man att det ska vara så enkelt och trevligt som möjligt att läsa inläggen, så för att inte skrämma iväg nya läsare bör man bygga upp allting på ett bra sätt. Lättlästa texter betyder att det finns en större chans att besökaren stannar längre eller möjligtvis återvänder flera gånger för att läsa ens nya inlägg.