Oavsett hur mycket du bloggar är det svårt att komma ifrån hur viktigt internet har blivit i våra liv. Detta har gjort att bredbandskostnader har blivit ännu en räkning att betala i slutet av månaden. För oss som bloggar är det självklart ännu viktigare med en bra uppkoppling. Genom att skaffa ett bredband som passar perfekt för ens ändamål så kan man spara hundratals kronor varje månad.

Addera det man betalar för bredbandet med alla andra kostnader som finns i ett hushåll och så är det lätt hänt att en stor del av lönen är borta några dagar efter att man har fått den. Det är nämligen viktig att man har ett bredband som passar för ens ändamål. I den här texten kommer vi lista några av de bästa sätten att skaffa ett billigare bredband. Du kommer alltså själv kunna sänka dina månadskostnader och sedan själv kunna skriva ett eget blogginlägg om hur du gick tillväga.

Har du ett fast eller mobilt bredband och vad är bäst för en bloggare?

Det finns två olika typer av bredband. Dessa är designade för att användas i olika sorters hushåll av olika användare och om du har fel typ för dig så är det lätt hänt att du betalar mycket mer än du behöver.

Ett fast bredband kommer med en fast månadskostnad och fri tillgång till data. Detta innebär att du kan använda hur mycket internet som helst och kan liknas vid ett telefonabonnemang med fri surf. Detta passar perfekt för dig som streamar mycket film och serier, eller laddar upp mycket bilder och videos till din blogg då allt detta är saker som kräver en större mängd data.

Mobila bredband kommer också oftast med en mindre månadskostnad och några gigabyte med data. När du sedan har använt upp det så brukar kostnaderna stiga fort. Detta är alltså inte bra om du streamar mycket media eller laddar upp saker till din blogg med jämna mellanrum, utan lämpar sig bättre för mindre hushåll som inte använder sig så mycket av internet till vardags

Sänk din internethastighet

Det är vanligt att man väljer ett internet som har hög hastighet eftersom säljaren ofta säger att det gör livet väldigt mycket lättare. De ända gångerna man verkligen vill ha väldigt snabbt internet är när man laddar upp eller riktigt stora filer såsom filmer eller liknande.  

Detta är också ett av dem mest effektiva sätten att sänka sina kostnader. Av förklarliga skäl så kostar snabbare internet mer än långsammare uppkopplingar, och man får själv göra avvägningen om det man betalar för känns värt det.  

Se över ditt avtal

Det kan även vara värt att se över sitt avtal och se om man kan få samma tjänst för en mindre peng hos en annan leverantör. Utvecklingen för bredband går fortsatt snabbt framåt och det finns idag en lång rad olika leverantörer om man jämför med bara 20 år sedan.