Letar du efter ett nytt ämne eller ett tema för några inlägg på din blogg? Någonting som snabbt har vuxit i popularitet bland det svenska folket är privatekonomi och investeringar. Genom att prata om dessa två ämnen och genom att dela med dig av dina egna erfarenheter så kan du locka nya läsare till din blogg.

Samtidigt så kan du själv ha mycket att vinna på att få en bättre förståelse för hur de finansiella marknaderna fungerar, samt hur man kan göra för att själv tjäna pengar på dem. Genom att prata om fonder, aktier och valutakurser på din blogg så kan du engagera dina läsare på ett helt nytt sätt. I den här texten kommer vi att dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till att blogga om privatekonomi och investeringar.

Försök vara undervisande utan att du går till överdrift

Nu för tiden så vet de allra flesta människor att aktier är en liten del av äganderätten till ett stort bolag. Om människor vill ha faktiskt och praktisk information så kommer de att söka sig till finansiella experter eller bloggar som är helt och fullt inriktade på exempelvis aktiesparande. Försök istället att prata om vad som har hänt på marknaden, hur du reagerade på en bolagsrapport eller liknande. Det viktigaste är att din personliga berättarteknik och åsikter lyser igenom, någonting som vi kommer att prata mer om längre ner.

Akta dig för att ge ut regelrätta aktietips

Någonting som man alltid bör akta sig för, oavsett om det är på sin blogg eller i verkliga livet, är att ge ut direkta aktietips eller rekommendationer. Att säga “Jag äger dessa 5 aktier på grund utav dessa anledningar” är helt ok både moraliskt och lagligt, men att konsekvent skriva någonting i stil med “Köp X aktie! Den kommer att stiga 100% inom kort!” är både omoraliskt och kan i värsta fall leda till att man blir utredd av finansinspektionen. 

Men detta betyder inte att du inte ska tipsa och dela med dig av din kunskap. Du kan istället skriva ett blogginlägg kring hur ränta-på-ränta effekten fungerar i praktiken, eller hur du gjorde för att komma igång med ett fondsparande. På så sätt så bidrar du med värdefull information till dina läsare, samtidigt som du inte arbetar inom en moralisk gråzon.

Se till att din egen röst skiner igenom i det du pratar om

I och med att vi just nu lever igenom en aktieboom i Sverige så är det viktigt att det du skriver inte bara apar efter vad andra redan har sagt. Det är jätteviktigt att dina egna åsikter och uppgifter skiner igenom när det kommer till det du jobbar med.  Dela därför gärna med dig av dina personliga upplevelser kring privatekonomi, hur du gör och hur du tänker. Om du inte tidigare har investerat i fonder eller liknande så kan en rolig inläggsserie vara hur läsarna får följa med dig på din aktieresa.