Det är mångas dröm att få starta en helt egen blogg, och skälen till varför kan variera ganska stort. Vissa har ett intresse av att blogga för att de vill dela med sig av sin vardag, sin erfarenhet och sina färdigheter med resten av världen. Det kan vara ett sätt att släppa alla hämningar och visa vem man verkligen är. För andra handlar bloggandet om att man vill jobba hårt mot kändisskapet, eller så vill man kanske förvandla bloggandet till ett jobb på heltid med en relativt generös lön varje månad. Oavsett vad ens motivation är så måste man börja någonstans, och det gäller då att satsa på ett system som gör den tekniska sidan av bloggandet så smidigt och lättförstått som möjligt.

Att navigera i WordPress

Oavsett om man är en nybörjare eller veteran när det kommer till skrivandet så blir WordPress ett fantastiskt hjälpmedel som kommer att rivstarta ens blogg. Det allra bästa är att det inte kostar någonting alls att skapa en blogg med WordPress, så man kan redan idag testa på innehållshanteringssystemet utan några problem. Funktionerna och navigeringen är bortom enkla, och man får en mycket klar överblick av alla de inläggen som man tidigare har skrivit. Det är dessutom möjligt att dela in de olika inläggen i diverse kategorier så att man snabbare hittar dem om man vill gå tillbaka och redigera en tidigare text. Om man vet namnet på inlägget kan man dock också omedelbart söka på texten för att hitta den direkt. Besök WordPress redan nu genom följande länk till deras sida.

Att skriva blogginlägg i Wordpress

Navigeringen må vara på topp, men hur är det när det kommer till att faktiskt skriva texter i WordPress? Här kan man också förvänta sig att känna igen funktioner från exempelvis Microsoft Word tillsammans med mycket enkla sätt att bygga upp en SEO-vänlig text. Inom textrutan där man skriver själva innehållet i ens blogginlägg väljer man mellan olika storlekar på texten, typsnitt, kursiv text, huruvida länkar ska inkluderas samt mycket mer därtill. När detta är klappat och klart kan man sedan fylla i en sidotitel till inlägget, en metabeskrivning och välja bilder som ska pryda texten. Allt detta och mycket mer får man tillgång till när man använder sig av WordPress för att skapa sina inlägg.

Ta din blogg till nya höjder

Även om många ser bloggandet som en hobby finns det vissa som gärna vill nå framgång med sin blogg och börja tjäna pengar på den. Om man har en relativt stor mängd följare kan man tro det eller ej tjäna ganska mycket pengar på sin blogg genom exempelvis Google AdSense eller att acceptera att skriva diverse sponsrade inlägg för olika företag. Det finns ett flertal sätt som man kan tjäna pengar på sin blogg, och det finns till och med vissa som har bloggandet som sitt heltidsjobb. Det gäller helt enkelt att fylla ut sin blogg med riktigt intressanta inlägg som besökarna kommer att återkomma till många gånger om!