Den som var tonåring under 2000-2010 talet kommer säkert ihåg bloggikonen “Kisse”, eller som hon egentligen heter; Alexandra Nilsson. Alexandra startade som 15-åring en blogg för att fly undan verkligheten, som ett par år senare blev hennes heltidsarbete. Bland tonårstjejer över hela Sverige var hon den som många ville vara, igenom allt ifrån hennes fjortisperiod till hennes kanske något “cringe” 2014-stil. Men trots den växande populariteten, och sponsrade inläggen, var livet som bloggerska allt annat än lätt. Idag finns bloggen inte längre kvar, och Alexandra har valt att gå vidare.

Personligt liv

Alexandra Barbara Nilsson föddes år 1991 i Stockholmsförorten Sköndal. Hon har två yngre syskon, brodern Peter och systern Leonora. Hon studerade ekonomi, men efter att hon år 2009 gick förbi Blondinbella på listan bland de största bloggarna i Sverige beslöt hon sig för att hoppa av och satsa helhjärtat på bloggen.

Bloggandet som dagbok

Hennes blogg var en typisk tonårsflickas, där hon delade med sig av sitt liv, fester, vänner och mode. Hon var extremt populär, med ungefär 583 440 läsare i veckan. Alexandra har idag öppnat upp om hur jobbigt bloggandet kunde vara, och hur hatkommentarerna påverkade henne. Som ung, osäker tjej är det inte konstigt att hon tog åt sig. Hon säger även att bloggandet har lett till ätstörningar, och osäkerheter som hon annars kanske inte hade utvecklat. Alexandra säger att det inte var hon själv som skapade Kissie, utan att det var media. För henne var bloggen nästan som en dagbok, där hon kunde dela med sig av tankar och känslor, men hennes ord blev av medierna svängda till dramatiska rubriker. Alexandra känner sig som en helt ny människa idag, och ogillar när folk tar upp gamla fjortisinlägg som hon skrivit som ung. Det kan man verkligen ha sympati för, inte står vi andra för allt vi sade när vi var femton år gamla. Alexandra har fått utstå mycket hat på grund av sin blogg, och ett tag tyckte hon att det kändes som att hela Sverige mobbade henne. En utekväll blev till stora rubriker och hennes senaste bild klistras på framsidan av tidningar där vuxna människor kommenterade hennes kropp och hennes sätt att leva.

Kontroverser

De flesta av Alexandras kontroverser har handlat om kroppshets och även gamla inlägg som kan ses som rasistiska, men annars har det mest varit småaktiga draman. År 2011 var dock ett stormigt år för Alexandra, då hon blev anmäld av en journalist för hot, och förknippad med nazism. Fallet polisanmäldes och det ledde till att flera av Alexandras samarbetspartners valde att ta avstånd från henne. Det hela lades ned efter att Alexandra skrivit ett öppet brev där hon bad om ursäkt, samt fördömde nazismen.

Utöver detta har hon flertalet gånger blivit anmäld för smygreklam, något som verkar hända de flesta som jobbar med sociala medier, men har för det mesta klarat sig bra genom turbulensen. Ett tag hade hon även ett drama med en annan bloggerska som gick under namnet “Dessie”, och Alexandra idag säger att hon egentligen inte hade något emot Dessie utan att detta eldades på utav läsarna.

Andra framträdanden

Under sina år som känd har hon också dykt upp flertalet gånger på tv. En av de första gångerna hon dök upp i rutan var tillsamman med Samir Badran och Anna Book i ett program där de skulle övernatta i ett av Sveriges mest hemsökta hus. Hon har även varit med i fångarna på fortet, Sveriges värsta kändisbilförare, Hela kändissverige bakar, Nyhetsmorgon och Malou efter 10.

Alexandra Nilsson idag

Idag har hon lagt ner bloggen helt. I sitt sista inlägg på bloggen förklarar hon att bloggen inte längre ger henne något och att det är dags att gå vidare. Hon skriver även att det är lite läskigt att inte ha bloggen som stöd, eftersom hon varit aktiv där nästan dagligen i 15 år.

Kissie har idag “rebrandat” sig själv, och lämnat namnet Kissie bakom sig. Nu är det istället Alexandra Nilsson som gäller. Istället för bloggen har hon idag startat en youtube-kanal, och även släppt två böcker. Sedan 2022 är hon även förlovad med fästmannen Andreas Hellmers.

Alexandra verkar trivas bra på youtube, där hon visar upp en helt annan sida av sig själv än den vi såg på hennes blogg förr i tiden. Idag talar hon öppet om sina ätstörningar och skönhetsingrepp. Det kan inte varit lätt för Alexandra att ha varit i spotlighten så här många år, men trots svårigheterna verkar Alexandras liv idag ha tagit en positiv vändning.