I denna recensionen kommer vi titta på en blogg som heter avast blog och recensionen ska klargöra vad som är positivt och negativt med sidan samt vad läsare kan hitta på den. Det sägs att det finns tusentals bloggar runt om i världen och de handlar om alla möjliga saker. När man skapar en blogg är det bra att välja ett ämne som folk är intresserade av och sedan utforma bloggen så läsaren blir motiverad till att läsa mer.

Besök bloggen blog.avast.com

Om du vill kan du ta en titt på bloggen innan du läser vidare för att bättre kunna förstå de element vi tar upp i denna recensionen. Bloggen handlar som sagt om Avast antivirusprogram och alla tillägg som du kan skaffa till programmet. Bloggen tar upp hur du handskas med programmen och hur du ska lösa de eventuella problem som kan uppstå, till exempel hur du återställer ditt lösenord om du har glömt det. Bloggens design är ganska minimalistisk och bakgrunden är vit vilket kan framstå lite omotiverat. Samtidigt hittar man som läsare otroligt mycket information om programmet.

Tydligheten skulle eventuellt kunna vara bättre eftersom texten och bilderna på sidan varvas om vartannat kan man som läsare ibland bli förvirrad över vilka bilder som hör till vad. När man väl förstått det så är informationen på sidan verkligen till hjälp för den som ska köpa programmet eller till en som redan använder programmet idag. Överst på sidan till vänster hittar man en meny där man enkelt och lätt kan välja det avsnitt som man vill läsa om. Ett bra sätt att visa läsaren innehållet på sidan.