Vad ska du skriva om på din blogg? Svaret beror på vad som är ditt mål och syfte med bloggandet.

Det viktigaste först: Välj ett ämne som intresserar dig!
Du bör även välja ett ämne som du kan mycket om, eller i alla fall vill lära dig mycket mer om.

För att en blogg ska växa och få återkommande besökare bör du blogga åtminstone en gång i veckan, gärna oftare, under relativt långt tid. Att då skriva om ett ämne som du saknar ett genuint intresse för kan vara mycket svårt.

Med detta sagt finns det fler faktorer som spelar in på vilket ämne du ska välja att blogga om. Är ditt långsiktiga mål att få en växande läsarkrets, och kanske till och med tjäna lite pengar på ditt bloggande, bör du överväga ditt val av ämne extra noga.

Att blogga om sitt liv, dina fritidsintressant i allmänhet och dina vänner kan vara nog så givande: Är det vad du vill blogga om så ska du absolut göra det.

Ett gott råd när du väljer ditt bloggämne är annars att hitta och välja en någorlunda liten nisch. Hur smal nisch du bör välja varierar, men ett allmänt råd är att du inte bör kunna dela in din blogg i fler än 10 kategorier. Blir det fler än så är det ofta bättre att skapa två olika bloggar inom varsin smal nisch.

Om du bloggar professionellt i syfte att marknadsföra dig själv, din branschkunskap, en produkt eller dylikt bör du fundera extra noga på hur du definierar och formulerar din nisch. Annars riskerar din blogg att bli för spretig och förlora sin spets.