Det finns en hel drös av olika företag som erbjuder antivirusprogram, säkerhetslösningar och brandväggar till privatpersoner och företag. Det är givetvis skillnader på programvara, kvalité och funktioner och inte minst på själva företagen. I denna recension tittar vi närmare på företaget Northguard. Du har kanske hört namnet på företaget Northguard förut och är nyfiken på att veta mer om vad det är för ett företag och vilka produkter de erbjuder? I så kan du med fördel läsa vidare här nedanför och bilda dig din egen uppfattning.

Det har på sistone varit mycket fokus på säkerheten på internet. Det har sina skäl som vi alla vet, och vikten av att ha ett rejält och bra antivirusprogram på datorn är något allt fler prioriterar i denna tid. Antivirusprogrammen är ofta dyra och en del program väljer att specialisera sig på en specifik säkerhetsdetalj. Det leder till att man kan bli tvungen att skaffa flera program för att få ett fullständigt skydd, något som kan bli dyrt, men det finns undantag. Northguard överraskar positivt med en allt i allo-lösning och är ett företag som har valt en annan lösning.

Företaget rent generellt

Northguard är ett företag på internet som arbetar med IT-lösningar. De tillhandahåller olika lösningar till flera olika typer av kunder. Det rör sig både om privatpersoner såväl som större och mindre företag. Företaget är grundat i vårt grannland Danmark, närmare bestämt i staden Odense som ligger på ön Fyn i mitten av landet. Enligt företagets egen hemsida är deras vision att hjälpa användarna med säkerheten och skydd av deras personuppgifter, när man surfar.

Företaget är uppbyggt av fler olika personer med en relevant bakgrund. Att ha en bra kännedom inom IT-branschen är a och o, om man ska överleva på marknaden. Northguards personal har flera års erfarenhet inom it och data på olika sätt. Något som utan tvivel kommer företaget till godo i alla tänkbara situationer. Det sägs att om kännedomen i ett företag är god skapas också större innovativitet och det kan i slutändan ha en god effekt på ekonomin. Men det kan givetvis skilja sig från företag till företag. 

Produkter och kvalité

Northguard erbjuder sina kunder en bred produktportfölj med olika lösningar som både är tilltalande för privatpersoner och företag. Produktens pris sträcker sig från lågt till högt, men gemensamt för dem allihop är att man som kund får en heltäckande lösning. Det är något som i slutändan kan skapa en större trygghet för användaren och därmed bidra till ökad säkerhet. Med rätt verktyg blir surfandet tryggt och då kan genomtänkta beslut tas i lugn och ro.

Förutom själva produkterna är servicen ofta mycket viktigt för de flesta användare på marknaden. Vid ett eller annat tillfälle uppstår det ofta någon fråga och i sådana tillfälle behövs en kundservice, som är tillgänglig för användaren. På Northguard kan man komma i kontakt med kundtjänsten via flera kontaktvägar – något som måste anses positivt.

Bedömning sammanfattningsvis

Avslutningsvis när man tittar på det vi har gått igenom med företaget Northguard såsom: vilka produkter de erbjuder, vad det är för typ av företag, hur deras service är och vad det är som gör dem unika på marknaden så kan man dra slutsatsen att det finns gott om beröm att ge företaget såväl som deras produkter rent generellt.