Att bli och förbli en bra investerare handlar om rätt och tillräcklig utbildning. Det finns så många olika aspekter av investering att en person, eller en blogg, omöjligtvis kan ha allt. I själva verket så kan du komma till att spendera år efter år på att undersöka olika ämnen inom investering, och så kommer du ändå att ha saker kvar att lära dig. Det första investeringstipset är därför att vända dig till de bästa bloggarna relaterade till just det: investering, ekonomi, finans… ja du vet. Här listar vi några av favoriterna!

Om du vill fortsätta att lära dig och läsa om intressanta investeringsidéer så måste du bara följa de som listas här nere. Även om alla kanske inte är professionella investerare så delar dem med sig av erfarenheter och kunskaper för att du ska bli ett proffs!

De bästa investeringsbloggarna 2020:

Finanso.se

Ska du lära dig att investera dina pengar och få kontroll över din ekonomi är Finanso klart att rekommendera. De erbjuder sina läsare ett flertal artiklar med tips och tricks kring hur man på bästa sätt investerar i olika sorters aktier, fonder, EFT’r osv. De har bland annat nyligen lagt upp en väldigt detaljerad och hjälpsam artikel om hur man investerar i indexfonder, som du kan läsa här.

Aktiefokus.se

Aktiefokus är en blogg driven av två killar som analyserar olika bolag och ger tips på hur man upprätthåller sin portfölj. Den uppdateras ofta och belyser ämnen och diskussioner som är intressanta för många.

Blairbellecurve.com

Blairbellecurve är en djupgående investeringsblogg på engelska, men vi tänkte att den fick vara med ändå. Det är en blogg driven av en kvinna, och visst behövs det fler kvinnliga investeringsbloggar?! Den rekommenderas framförallt då den går in på djupet och berör de flesta ämnena inom ekonomi och finans.

Minimalisterna.se

Det sista tipset får bli Minimalisterna.se, som själva beskriver sig som ”en blogg om vår väg mot ett enklare och mer harmoniskt liv med minimalism”. En annan typ av investering alltså, men det kan vara värt att få med ändå. Bloggen drivs av ett par som vill inspirera andra till att leva så minimalistiskt som möjligt för att spara på pengar, men även för att man ska inse värdet med livet och vad som faktiskt är viktigt.

Slutgiltiga tankar…

Det finns en mängd olika bloggar där ute, vissa bättre än andra. Urvalet av svenska, professionella bloggar kanske inte är lika stor som urvalet av bloggar skrivna på engelska, men det finns helt säkert ett flertal du kommer att tycka om! Hitta en eller flera bloggar som passar dig och häng med i uppdateringarna för att förbättra dina investeringstekniker.