Padel är en av de mest utövade sporterna i Sverige just nu bland män runt 30. Många vill bli bättre men vet inte riktigt hur de ska bära sig åt för att komma längre i sitt spelande. Med rätt övningar och utrustning så kan man dock avancera i sitt spel.

Padel har blivit en oerhört populär sport i Sverige. Med allt fler som spelar och antalet banor som bara blir fler så är det inte svårt att förutspå att den kommer ha växt ytterligare om ett par år. Sporten är ung i vårt land och vi har bara sett början på dess popularitet. Det ska sannerligen bli intressant att följa utvecklingen.

Många som spelar padel klagar på att de inte kommer dit de vill i sitt spelande. De känner att de fastnar vid en punkt och inte kommer vidare. Man kan börja med att läs allt om paddeltennis här. Sen är det dags att se över din utrustning och din träning.

Se över din utrustning

Precis som andra sporter så har padel viss utrustning som är viktigt att ha. Dels är det racket, men även kläder och skor finns i specialutförande för att passa den snabba sporten. Racket finns i olika former och det är värt att läsa på vilket som passar dig bäst. Det handlar om du är nybörjare eller har spelat ett tag och vart träffytan på racketen sitter. En nybörjare bör ha ett rack där det spelar mindre roll vart man träffar.

Det innebär dock att kraften bakom slaget minskar vilket resulterar i en boll som färdas mer långsamt. En mer erfaren spelare kan ha ett rack där man har en liten optimal träffyta men som i utbyte ger en snabbare boll. Just bollen är också viktig att den är rätt typ. En vanlig tennisboll är för hård, det ska vara en som inte är lite välpumpad.

Träna rätt

När man spelar padel så är där olika delar av ens fysik som testas. Dels måste man vara explosiv då man ger sig iväg efter motståndarens boll. Man måste vara stark i rygg och armar så man slår bollen och samtidigt måste man vara uthållig för att orka hela matchen. Det kan låta som mycket att arbeta med, men det är möjligt.

För explosiviteten kan man springa intervaller: Det är en effektiv träning där man vänjer kroppen vill plötsliga spurter. Detta bör kombineras med mer traditionell konditionsträning för att träna konditionen och uthålligheten. Rygg och armar tränas lättast inne på gymmet med antingen fria vikter eller i de maskiner som finns där.

Läs bloggar och blogga själv

Många som spelar padel bloggar om sitt spelande. De vill dela med sig av sin utveckling och få kommentarer från sina läsare med tips och uppmuntrande heja-rop. Det är i dag inte speciellt konstigt eller udda att lägga upp bilder på sig själv då man idrottar. Det är bra för ens eget självförtroende och det kan inspirera andra att komma igång och bli lika duktig som man själv är.