Olyckligtvis nog kan det ibland kännas hopplöst när man nyligen har startat en ny blogg och fortfarande inte har så många läsare. Det är inte alltid lätt för nya besökare att hitta ens blogg om den ännu inte har blivit populär, och detta kan slå emot en hårt i början. Bli dock inte avskräckt från att fortsätta, då läsarna förr eller senare kommer att dyka upp. Det kan bara vara så att man behöver några tips och trick för att få mer trafik till sin blogg. Hur ska man då gå tillväga för att lyckas med detta?

Skapa ofta nya inlägg

Om man fortsätter att uppdatera sin blogg kontinuerligt så finns det en större chans att nya besökare kommer att dyka upp. En tom blogg som inte har uppdaterats på ett tag kommer att skrämma bort följare då de tror att inga nya inlägg kommer att skrivas på ett tag. Google och liknande sökmotorer kommer även att föredra sidor som är ”levande” med många inlägg och många uppdateringar.

Välj lockande och fängslande rubriker

Om man kikar på vilka nyhetsrubriker som helst kommer man att se att de flesta använder sig av så kallat ”clickbait”. Dessa är riktigt spännande rubriker som lockar många, men som inte alltid är fullt trovärdiga. Ta till detta knep för att få läsarna intresserade, men se naturligtvis också till så att innehållet i texten är värt att stanna för.

Skriv alltid meningsfulla texter

Se alltid till så att det finns en mening och någonting att få ut från varje inlägg. Kanske någonting relaterbart för de flesta som läser ens blogg eller helt enkelt ett inlägg om ett spännande ämne. Ha en struktur på texten så att den är lätt att följa och se gärna till så att du vet ungefär hur texten ska byggas upp innan du skriver den. På så vis tappar inte läsarna intresset halvvägs genom texten.

Sök upp nyckelord

Google och ett flertal andra sidor erbjuder program som tillåter en att se vilka ord och fraser som många eller få söker på genom sökmotorer. Kika därför gärna igenom dessa program för att ta reda på vilka ord som är populära och inkorporera därefter dessa ord i texten. Om du har tur kommer din blogg att synas högt upp nästa gång någon söker på det ordet eller frasen.

Skicka nyhetsbrev

För de som har samlat ihop e-mailadresser under en tid kan det vara dags att skicka ut ett nyhetsbrev. Detta fungerar som en påminnelse om att ens blogg fortfarande är i full gång samtidigt som läsaren blir uppdaterad kring vad som försiggår i aktuella blogginlägg. Det har flera gånger om visats prov på att nyhetsprov lockar tillbaka flera läsare som tidigare hade tappat intresset. Med dessa tips kommer det inte att dröja länge förrän läsarna rullar in!