Ett absolut grundläggande tips för att öka din publik är att blogga regelbundet, och någorlunda ofta. Detta har flera fördelar:

  • Genom att skriva ofta och regelbundet så glömmer dina läsare inte bort din blogg. Ofta krävs det ett antal uppskattade inlägg innan läsaren lägger bloggen på minnet och börjar besöka den mer regelbundet.
  • Varje gång du skriver ett nytt inlägg och ”pingar” exempelvis bloggar.se eller nyligen.se ökar chansen att nya läsare får upp ögonen för dig och din blogg.
  • Ju mer bra material du skapar, desto fler kommer att hitta detta via exempelvis sökmotorer och andra webbplatser som länkar till dig. Har du bara ett fåtal inlägg om ett visst ämne riskerar du att missa många av dina potentiella läsare.
  • En blogg växer och får liv genom interaktion med dina läsare. Återkommande inlägg med nya vinklingar eller fakta om det ämne som ni gemensamt intresserar er för skapar ofta sådan interaktion. Uppdaterar du din blogg ofta så uppmanar du i högre utsträckning dina besökare att komma med kommentarer och kanske själva blogga om ditt inlägg.